Soutu pitää kunnossa

Soutu on jokamiehen ja -naisen kuntoilumuotona ok!

Noin lyhyesti tarvitsee vastata kysymykseen: lähtisikö mukaan KuHi:n soutajien kirkkoveneporukkaan?

Mikä ettei, kun kaikki tutkimuksetkin siihen tyrkyttävät: sydän- ja verenkiertoelimistö saa soutamisesta uutta puhtia ja selän ja hartiaseudun lihaksisto vahvistuu. Tuloksena on fyysisen kunnon paraneminen.

Ja mitä hyvää vielä?

Pääkoppakin saa positiivisia kierroksia. Ja tämä onkin  mielenkiintoinen puoli soutuharrastuksessa.

Tutkijat ovat näet huomanneet, että hyvällä mielellä tehty liikunta parantaa aivosolujen uusiutumista.

On tietysti vähän uskaliasta sanoa, että jollakin toisenlaisella liikunnalla ei olisi samanlaisia positiivisia puolia. Kuitenkin ääneen on sanottu, että kirkkovenesoudussa tuo yhteinen positiivisuus on tavoitettavissa –  hyvä mieli samassa veneessä samaan tavoitteeseen soutaen.

Olisiko tuolla seikalla peräti vaikutuksia nuorentumiseen ja sen ansiosta eliniän pidentymiseen..?

Tutkijat eivät kai ole antaneet tähän ihan suoraa vastausta, mutta eihän heidän tarvitsekaan: näkeehän sen jo soutajista itsestään!

Tähänastinen on tässä sanottu kuntosoudun puolesta. Samat seikat pätevät myös kilpasoutuun, paitsi että silloin kyse on jo kovasta kestävyyslajista – mutta joukkueena silloinkin soudetaan.

Kirkkoveneillä on kilpailtu jo ammoisina aikoina: kirkkoon soutaen ja sieltä poistullen. Ja jos ihan pitkälle historiaan hyppäämme, niin Viikingit olivat jo soutaneet vähän samanmallisilla veneillä.

Ja jos hyppäämme takaisin tähän päivään, niin Suomessa on kai tätä nykyä noin 400-500 kirkkovenettä. Retkisoutu on kerännyt suosiota – ja mikä ettei, kun tarjolla on luonnosta ja elämästä nauttiminen!

Kilpailutoiminnan puolella kirkkoveneluokassa käydään omat SM-kisat eri matkoilla, ja muita kotimaisia tapahtumia ovat mm. Sulkavan suursoutu, Pirkan soutu ja Parkkolansaaren soutu.

Mielenkiintoista on todeta, että jollakin päin Suomea on kirkkovenesoutua käytetty johtamistaidon koulutukseenkin: hyvä päällikköhän (perämies) saa  joukkonsa soutamaan samaan tahtiin ja samaan päämäärään.

Niin, että kirkkovenesoutu on kaikin puolin ok.

Ja tässä vielä muistamisen kertaus: KuHi:ssa on mahdollisuus kuntosoutuun ja kilpasoutuun – seuraa tiedotteitamme kotisivuillamme. Lähde: Risto Hirvonen / 13.5.2012