Keskustelupalsta

« aihelistaan

Kesän vesillä ja vedestä nauttien


 • nimimerkki

  Sanna Ahonen

  30.7.2014 klo 13:03
  Risto Hirvosen palsta herätää ajattelemaan liikunnan harrastamista säännöllisesti hyvinvointia ja terveyttä edistävänä -mielekkäänä, helposti saavutettavana ja edullisena kuntoa ja mieltä kohentavana tekemisenä!

  Miten sinä olet hoitanut kuntoasi grillaamisen lomassa? Kuhilaisia ei ole näkynyt harjoitukssiaa, koska kesäloma on useammalla perheen yhteistä aikaa ja merkittävää sellaista huomioiden arkinen pakerrus ja paineet huolineen. Kuntoa voi ylläpitää jopa kehittää vesistössä uiden, vesijuosten ja -jumpaten, kaislikkoa peraten - ei tarvita ainakaan Kuopiossa omaa mökkiä, vaan lähinnä halua ja kykyä liikkuaKallaveden niin pohjoisilla kuin eteläisillä rantamailla ja saaristoissa. Kanoottien, kajakkien ja soutuveneiden vuokrat ovat edullsia huomioiden eri seurojen toiminta. Kesäkelit jatkuvat, joten rohkeasti vain kokeilemaan uusia vesiliikuntalajeja.

  Lomakauden jälkeen lienee yhteissoudun harrastajat jälleen harjoituksissa - kisailuun osallistuvat siitä nauttivat, joten soutukoordinaattori lienee tietoinen mm. Puulan viimeisestä kilpailusta 2014 Kalevan kisojen viikonlopun aikana. Oleellista on, että kaikille halukkaille löytyy mielekästä tekemistä ja terve asenne säilyy lajia kohtaan.

  Nautitaan upeasta luonnosta niin auringon paisteessa kuin sateellakin, jopa ukkosen paukkuessa omissakin nurkissa. Kunto nousee kun mieli on myönteinen ja avoin myös muuhun liikuntaan kuin kirkkovenesoutuun, joka on kauden 2014 ollut miesten johtamaa kuntoliikuntaa. noin 35 km soutuharjoitus ennen Sulkavaa osoitti, että ydinryhmä on sitoutunut kovenpaakin harjoitteluun. Miehet päättävät joukkueen kokoonpanosta, koska tavoitteena on ollut osallistua hyvällä suorituksella alueen tärkeimpiin kilpailuihin. Naiset ovat olleet mukana vaihtelevasti -kovakuntoisimmat luonnollisesti voivat tarvelähtöisesti osallistua myös kilpailuihin. Ilo on myös siinä, että erilaisia joukkueita on myös Kuopissa -puskaradio auttaa löytämään ryhmän halukkaille. KuHi:n budjetti on tiukka, joten kilpailuihin on osallistuttu harkiten. Toivotan onnea kaikille kilpailuihin osallistuville - itse olen muissa harrastuksissa kiinni, mutta kunto on silti pysynyt riittävän hyvänä.

  Harrastajia saadaan mukaan vähemmän kilpailupainotteisella toiminnalla huomioiden mm. soudun kuntouttava vaikutus mm. ylipainon ja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa. Täten tutustumissoudut ovat tarpeellisia! Kiitos työryhmille alkukevään ja kesän toiminnasta. KuHi:n kirkkoveneet on havaittu useammalla rannalla, joten myönteisyyttä lajia kohtaan lisää jo veneiden liikkuminen kauniissa ja monipuolisessa Kallaveden vesistössä.

  Menestys on ryhmätyöstä kiinni!

  Terveisin
  Sanna Ahonen
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kesän vesillä ja vedestä nauttien