Einoa muistellen

30.4.2017

Kuopion Hiihtäjien vuosikokoukseen saapui suruviesti Eino Savolaisen poismenosta. Hyvä seurakaverimme menehtyi vaikeaan sairauteen 78-vuoden iässä.

Eino tunnettiin KuHi:n joukoissa pidettynä ja huumorintajuisena seurakaverina. Hän oli aina valmis kantamaan kortensa yhteiseen kekoon, mikä näkyi erityisesti seuran talkootehtävissä. Hän katsoi, että yhdessä toimimalla voidaan saavuttaa hyvää aikaan.

Tämä seikka näkyi jo siinä, kun Einon ajamille Kuopion jääladuille ilmestyi heti hiihtäjiä jonoksi asti – näin monina talvina peräkkäin. Hän oli tuttu näky myös Puijon hiihtostadionin lähtövaatteen alla, kun kilpailijat lähtivät matkaan hänen starttimerkistään.

Eino arvosti urheiluseuroja, kun niiden tehtävänä on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia tulla mukaan liikunnan ja urheilun pariin. Mutta Einon mielestä urheiluseura voi olla tärkeä myös ikäihmisille ja eläkeikäisille sosiaalisen kanssakäymisen yhdyssiteenä.

Nuo näkemykset Einolla oli myös oman työpaikkansa ja ammattiosastonsa toiminnoissa. Niihin Eino antoi oman panoksensa käytännön teoillaan. Hänen periaatteisiin kuului, että kaikki tehtävät, pienetkin, ovat merkityksellisiä.

Eino oli luontoihminen, luonnon ystävä, joka käytti vapaa-aikaansa mieluusti luonnossa liikkumiseen ja marjastamiseen sekä kasvustojensa seuraamiseen ja hoitamiseen.

Luonteeltaan vaatimattomana kanssaihmisenä Eino ei halunnut korostaa omaa persoonaansa. Hän tahtoi tehdä sen, minkä katsoi tärkeäksi ja koituvan yhteiseksi hyväksi.

Siitä Eino tullaan kauan muistamaan Kuopion Hiihtäjien keskuudessa.

 

KUHI:n VUOSIKOKOUKSEN OSANOTTAJAT 27.4. 2017